RESMİ FAALİYETLER

ETKİNLİK DETAYI

KURULUŞUNDAN BUGÜNE FİRUZKÖY  VAKFI ETKİNLİKLERİ

KÜLTÜR
1-) 06.Mayıs.2001, 11.Mayıs.2002, 01.Haziran.2003  tarihlerinde Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde, Üyelerimiz ve halkımızın katkılarıyla Vakfımız tarafından amatörce hazırlanan ve kültürümüzü yansıtan  gösteriler bölge halkımıza sunuldu.
2-) 01.Mart.2003 tarihinde Vakıf toplantı salonunda, Kültürümüzden ezgiler  adlı proğram  Bektaş Bahtiyar tarafından halkımıza sunuldu.
 3-) Her dini bayram sabahı, bayram namazından sonra Vakfımızda bayramlaşma yapılmakta, üyelerimiz ve halkımıza kahvaltı ikramı sunulmaktadır.

SPOR
1-) 18-24.Haziran.2001 tarihleri arasında Firuzköy voleybol sahasında, Avcılar Emniyet Müdürlüğü, Bahçeşehir Sitesi, Vakıf ve Firuzköy’den katılan diğer takımlar ile birlikte  toplam 8 takımın katılımıyla Voleybol turnuvası düzenlendi.

SOSYAL
1-) 02.Haziran.2001 ve 25.Ocak.2003 tarihlerinde, Avcılar Belediyesi Sosyal tesislerinde,  12.03.2005 gecesi Beygen Restoran’da ve Mart 2007 Kayaramada restoran’da “tanışma ve kaynaşma” yemekli gece düzenlendi.
2-) 1999 Depremleri sonrası, bölgemizde depremden zarar gören vatandaşlarımıza sunulmak üzere, Vakfımız öncülüğünde üyelerimiz ve halkımız tarafından yapılan maddi yardımlar, Avcılar Kaymakamlık Makamına makbuz karşılığı verildi.
3-) Her eğitim-öğretim yılı başlangıcında mahallemizde bulunan ilköğretim okullarındaki fakir ve yardıma muhtaç aile ve öğrencilere, ayni, nakdi ve yakacak yardımında bulunuldu.

PANEL
 1-) Ana ve Çocuk sağlığı paneli;
     “Uzm. Dr. Hale KÖSE, Opr. Dr. Ercan KÖSE
      Candan Hastanesi”
2-) Güvenlik paneli;
      “Demiray ÇAVDAR  Avcılar Emniyet Müdürü”
 3-) Deprem ile ilgili panel;
      “Jeoloji Mad. Yük. Müh.  Zeynel ERGİN  TTK.Gen.Md.”
 4-) Cumhuriyet ve ilkeleri konulu panel;
      “Prof.Dr. Toktamış ATEŞ.  Bilgi Ünv. Öğrt. Üyesi”
5-) Anayasa ve AB Uyum yasaları konulu panel;
     “Prof. Zafer ÜSKÜL, Anayasa Hukuk Profesörü”
-2-
6 -) Sivil Savunma, deprem ve sonrası konulu panel ;
     “İbrahim TARI, İst. Siv. Sav. Müdürü”
7-) İmar planları, yatırım projeleri paneli,
    “Mustafa DEĞİRMENCİ Avcılar Belediye Başkanı”

8-) AB Uyum Yasaları, AB-Türkiye konulu panel ;
      “Can BAYDAROL, Galatasaray ve Bilgi Üniversitesi
              Öğretim üyesi”
 9-) Kamu Yönetimi, Güvenlik ve Kamu-Halk ilişkileri konulu panel ;
      “Abdurrahman KOÇOĞLU Avcılar Kaymakamı”

SERGİ - ŞENLİK :
 1-) 2003 ve 2004 yıllarında Vakfımızın konferans salonunda, amatör sanatçılar tarafından yapılmış resim sergisi açıldı,
 2-) 2003 ve 2004 yıllarında Vakıf önünde kitap fuarı açıldı,
 3-) 2003 ve 2004 yıllarında Mahallemizdeki İlköğretim okul öğrencilerinin katıldığı resim yapma ve uçurtma uçurtma şenlikleri düzenlendi.

BURS
 1-) 2001-2002, 2002-2003, 2003-2004, 2004-2005, 2005-2006, 2006-2007, 2009-2010 ve 2010-2011 öğretim yılı dönemlerinde, Üniversite okuyan bölgemizdeki fakir öğrencilere Vakfımız aracılığı ile BURS  yardımı yapıldı,

GEZİ
 1-) Atalarımızın yüzyıllarca yaşadığı ve 1928 yılında GÖÇ ettiği  Bulgaristan’ın Balcıbük köyüne, üyelerimizin ve halkımızın katılımıyla  iki  kez, ayrıca deniz motoru ile boğaz gezisi düzenlendi.
 2-) Hacı Bektaşi Veli’yi anma törenlerine ve Çanakkale Şehitliğine  üyelerimizin ve halkımızın katılımıyla her yıl geziler düzenlenmektedir.
 3 – Vakfımızın önderliğinde 29 Mayıs 2010 günü Çanakkale’ye üç otobüs ile şehitlik gezisi, 29 Ekim 2010 tarihide ise Ankara Anıtkabire Atamıza ziyaret gezisi düzenlenmiştir.

KOKTEYL
 Vakfımızın 5., Firuzköy’ümüzün 75. kuruluş yıldönümü çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin finali, 21.11.2004 tarihinde Vakıf merkezinde, Kaymakamımız Sn. Abdurrahman Koçoğlu, Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Değirmenci, Belediye Meclis üyeleri, İlçemiz Siyasi Parti Yöneticileri, üyelerimiz ve halkımızın katılımları ile bir “Kokteyl” verilerek kutlandı.    KAN BAĞIŞI

Vakfımız, Kızılay Kan Merkezi ile işbirliği yaparak 09.01.2005 tarihinde Vakıf merkezinde “Kan bağış “ kampanyası düzenledi, 61 kişi kan vermek üzere başvurdu, 41 kişiden kan bağışı alındı. 23.05.2010 tarihinde ise Rumeli Kalp Polikliniği Dr. Servet Çevik ve ekibi tarafından Vakfımızda 65 kişi üzerinde kalp taraması ve kan tahlili yapıldı.

- 3 -

ETKİNLİKLER
1 - Atalarımızın geleneksel olarak her yıl kutladığı hıdrellez etkinliği, 2006, 2007 ve 2008 yılları Mayıs ayı içinde, Avcılar Belediyesi, Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile Firuzköy de folklor gösterisi ve halk oyunları gösterileri, 2009 yılı etkinliği ise Vakfımızın düzenlediği ateşten atlama ve geleneksel bulgur aşı-tatlı ikramı sunularak halkımızın yoğun katılımıyla kutlandı.
2 – 05 Mayıs 2010 gecesi Avcılar Belediyesinin Firuzklöy meydanında düzenlemiş olduğu müzikli eğlence şölenine Vakıf olarak katılınmış, 06 Mayıs 2010 sabahı Vakıf önünden bahar yürüyüşü gerçekleştirilmiş, 09 Mayıs 2010 Pazar günü de geleneksel bolluk yemeği hazırlanarak üyelerimize, halkımıza ve davetlilere ikram edilmiştir.
2 - Tiyatro ve sinema gecesi etkinliği adı altında, 20.11.2009 Cuma gecesi, 90 üyemizin katılımıyla NEFES filmi, 12.12.2009 gecesi, 85 üyenin katılımıyla “Eyvah Eyvah-1” filmi, 04.02.2011 gecesi de 55 üyenin katılımıyla “Eyvah Eyvah-2 filmi izlenmiştir. Ayrıca, 12.12.2009 gecesi Yunus Emre tiyatrosunda “Tersine Dünya” oyunu 120 üyenin katılımıyla, 18.01.2011 gecesi de Barış Manço Kültür merkezinde “Aziz Sen Nesin” oyunu 85 üyenin katılımıyla izlenmiştir.

KONGRELER
1 - Vakfımızın, Kurucular Kurulu 1. olağan kongresi 07.03.1999 tarihinde yapıldı ve yeni Yönetim Kuruluna, Mehmet Ertekin, İbrahim E. Tiryaki, Kazım Elatan ,Ramazan Öztan, Orhan Duran, Özkan Uğur, Ercan Kabataş, Vefa Alcan ve Ali Akverdi bir yıllığına seçildi.
 2 - Vakfımızın Kurucular Kurulu  2. olağan kongresi 05 Mart 2000 tarihinde yapıldı ve yeni Yönetim Kuruluna Alaettin Balcı, Cengiz Ergin, TUncer Meriç, R.Hakan Yılmaz, Ali Akverdi, Yusuf Arabacı, Ali Boyacı, Adil Ergün ve Halit Malkoç bir yıllığına seçildi,
 3 - Vakfımızın Kurucular Kurulu 3. olağan kongresi 18.Nisan.2001 tarihinde yapıldı ve yeni Yönetim Kuruluna Orhan Duran, Mehmet Ertekin, Alaettin Balcı, Kazım Elatan, Celal Bilgen, İbrahim E. Tiryaki, Ramazan Öztan, Ali Akverdi ve Tuncer Meriç  iki yıllığına seçildi.
4 - Vakfımızın Kurucular Kurulu 5. olağan kongresi 09.Nisan.2003 tarihinde yapıldı ve yeni Yönetim Kuruluna Orhan Duran, Kazım Elatan, Hülya Balcı, Nebahat Meriç, Ali Akverdi, Özkan Uğur, Ayhan Taşer, Yaner Taşdelen ve Tuncay Gündüz  iki yıllığına seçildi.
5 - Vakfımızın, Kurucular Kurulu 7. olağan kongresi 20.03.2005 tarihinde yapıldı ve yeni Yönetim Kuruluna, Taner Taşdelen, Kazım Elatan, Meral Akverdi, Av. Kadri Horasan, Hülya Balcı, Özkan Uğur, Engin Bağdaş, Sabahattin Balcı ve Tuncay Gündüz iki yıllığına seçildi.

- 4 -

6 - Vakfımızın Kurucular Kurulu  9. olağan kongresi 25 Mart 2007 tarihinde yapıldı ve yeni Yönetim Kuruluna Taner Taşdelen, Hülya Balcı, Meral Akverdi, Sebahattin Balcı, Ramazan Öztan, Turgay Arabacı, Erhan Paldımoğlu, Özkan Uğur ve Tuncay Gündüz iki yıllığına seçildi,
 7 - Vakfımızın Kurucular Kurulu 11. olağan kongresi 12.Nisan.2009 tarihinde yapıldı ve yeni Yönetim Kuruluna Kazım Elatan, Engin Bağdaş, Ayhan Taşer, Kadri Horasan, Vefa Alcan, Özgür Özten, Hasan Değirmenci ve Ahmet Can  iki yıllığına seçildi.
8 - 27.12.2009 tarihinde Vakıf merkezinde, üyelerimizi ve halkımızı bilgilendirme amaçlı özel gündemli genel toplantı yapılmış, Vakfımızın çalışmaları hakkında bilgi verilmiş, mahallemizin temel sorunları hakkında da Mahalle Muhtarımız Sn Meral Akverdi açıklamalarda bulunmuş, katılımcıların talepleri doğrultusunda faaliyetlere yön verilmesi benimsenmiştir.
 9 – Vakfımızın 12. olağan mali kon gresi 28.Mart.2010 Pazar günü saat 13.00 de (107) üyenin katılımıyla yapılmış, bu kongrede Vakıflara üye olmanın önü açılmış olduğundan yeni üye oşmak üzere Vakfımıza yazılı müracaatta bulunan (41) kişi, ayrıca üye iken vefat eden (4) üyemizin yerine çocukları yeni üye olarak genel kurulda kabul edilmiştir.